Se on gridissä. Eiku eipä ookkaan!

Viime vuoden hitain projekti oli ristipistellä ”I see dead pixels”-työ t-paitaan. Tämä oli ensimmäinen ”iso” ristipistotyö miltei ikinä, ja ensimmäinen, jonka tein tosiaan t-paitaan. Ohueen, trikoiseen t-paitaan.

Tässä kohti kokeneempi käsityöihminen voisi puistella vähän päätänsä ja muut/minä ottaa opikseen. Ei siis mennyt  niin kuin Strömsössä, vaikkei ihan hirveän pahasti hutikaan.

Tässä kohti teksti on vielä ihan nätisti gridissä. Ruudukko oli vain aivan liian tiheä tällaiseen työhön, jos haluaa käyttää aiheeseen vähemmän kuin vajaan tunnin per kirjain. Teksti asettui n. A4:n sisälle, eli jotain 20x30cm kokonaisuudessaan.

Kun ristipistokangas oli asianmukaisesti liotettu ja säikeet vedelty pistojen välistä, valmiissa (silittämättömässä) paidassa ”I” sitten lähti ihan omille teilleen.

Ihan kuin muistaisin vielä tuon ensimmäisen kirjaimen jälkeen olleeni todella huolellinen sen kanssa, ettei paita vain vahingossa veny mihinkään suuntaan… joo, ilmeisesti ihan syystä. Suurin saavutus tämän projektin kanssa oli saada se valmiiksi!

Summary in English: Practise makes perfect. And you should not do cross-stiching on a t-shirt made out of cheap, light and flexible material without paying extra caution to not stretch the fabric, from beginning on. Anyway, it took me maybe a day (24h) to finish it, but I’m glad I did.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *